Att renovera själv

Även om målning och tapetsering görs med jämna mellanrum av Gammelstabo hindrar det inte att du på egen bekostnad målar och tapetserar din lägenhet. Arbetet måste dock utföras fackmannamässigt. Har du använt felaktigt material eller utfört jobbet slarvigt kan du bli ersättningsskyldig när du flyttar.

Målade ytor ska vara målade och väggar med tapet ska vara tapetserade. När du flyttar måste du annars återställa dessa ytor. Ta för vana att alltid rådgöra med Gammelstabo innan du sätter igång en renovering. Det gäller även om du ska sätta in persienner eller lägga in heltäckningsmatta. ”Steg för steg”-beskrivningar hur du bland annat målar väggar på ett bra sätt hittar du på www.alltombostad.se

Vi följer SABOS rekomendationer vad gäller inre underhåll för lägenheter, www.sabo.se

Väggarna i din lägenhet kan vara av olika material. Beroende på vad du ska sätta upp och var, bör rätt typ av hjälpmedel användas. I handeln finns olika typer av krokar och skruvar som är speciellt anpassade till olika väggmaterial. Skador på tapeten undviks genom att skära ett snitt i tapeten där hålet ska göras, om hålet senare ska döljas viks tapen smidigt tillbaka. Gör aldrig hål i kakelplattor själv. Kaklet kan lätt spricka och fukt kan vandra in bakom. Be en fackman om hjälp, rådgör med Gammelstabo eller använd självhäftande krokar. När du skaffar nya elapparater, framför allt utomlands, är det viktigt att se till att de är godkända för vårt svenska elsystem.

Installation av diskmaskin eller tvättmaskin

Gammelstabo tillåter ej egna installationer av diskmaskin, tvättmaskin eller torktumlare. Kontakta Gammelstabo om du önskar få något av dessa installerade. Hos Gammelstabo är det ett tillval med ett mindre hyrestillägg. OBS! Vi installerar inte bänkdiskmaskiner.